А-Ліга. Група А. Матчі 1 грудня

Bridges – Пелікани 57:107

Мости втратили через травми та хворобу Олександрів Гуцула та Захарчука, мегауніверсала Сінченка та центрового Федора Журавля. Тому в терміновому порядку вони дозаявили Мішу Шарагова (чемпіон АБЛ в складі Максимуму) та Дмитра Руденка. З обома Шаблі добре знайомі. Перший тренувався з нами в Спортлайф-Петрівка ще 8 років тому, де і зароджувався колектив команди. А з Дімою Руденко ми граємо на Наталці, в 239-й школі. Саме він став основним чинником перемоги над нами в фіналі Кубку А-Ліги 3х3. До речі, в тому ж турнірі за Мостів грав і Шарагов, але тільки в перший день, а на другий його замінив Руденко.

Зіграли новачки нижче своїх можливостей – Шарагов ефективність -7, у Руденка +3, при 21 очку. Але кількість викинутих/забитих (8/25) потягнула його РЕ вниз. Бажаємо хлопцям якомога швидше влитися в колектив, а травмованим – одужання.

Пелікани грали всімох. Без свого основного розігруючого Артура Будагяна. Але клас гравців настільки вище (чого варті гравці Будівельника в команді), що вони розтрощили суперників і всімох.

Єдина команда, яка за складом відповідає Пеліканам, Аmtorg. Точніше, в Amtorgу вони виграли, і якщо основні переслідувачі не підсиляться – саме вони розіграють золото.

Amtorg – Парі-матч 106:74

Сам Amtorg теж перетнув рубіж в 100 очок, але пропустили 74. Зрозуміло, що порівняння ну дуже умовне. Але на противагу Пеліканам амторгівці грають ну дуууже видовищно. Вони забивали слем-данки – як самотужки, так і з навісів партнерів. А от в чому візуально вони програють Пеліканам – гра в захисті. Якщо Amtorg не додасть у цьому компоненті – дасть потенційним суперникам по фіналу фору.

REFtors – КНЕУ 68:91

Судді (хто не знає – кістяк команди складають РЕФері Суперліги) весь час наздоганяли постійних призерів А-Ліги з КНЕУ. Але за рахунку 59:73 в середині 4-ї чверті в них перестали залітати дальні кидки. А КНЕУ холоднокровно продовжував робити те, що робить методично 3 сезони поспіль.

Дещо кумедний епізод відбувся за 3 секунди до кінця. М’яч в зоні Рефторс розводили КНЕУ. Дві команди взяли три поспіль тайм-аути щоб продумати захист і напад – відповідно. В підсумку Олександр Радченя кинув без супротиву і забив три очковий разом із сиреною.

Чи може КНЕУ дати бій Амторгу та Пеліканам? Якщо кинуть свої 40 трюльників і заб’ють з них 43%, як в одній з ігор – можуть. У звітному поєдинку вони забили 11 з 39-ти (28,2%). Дуже схожі цифри були і в попередній грі.