Євген Ковтун (Кроти) - Олександр Каланча (New Star)

А-Ліга. Матчі 16 листопада

На жаль, підходить до завершення плей-офф Дивізіону Б А-Ліги. Звісно, що найбільш цікавим для нас був матч пари за 5-8 місце Кроти – New Star (ми виходили на переможеного в цьому двобої). Ці команди зустрічалися в кінці жовтня в групі, і New Star переміг з рахунком 78:65. Але тоді за чинних чемпіонів Корпоративної Ліги грав нині травмований YaRo#30слав Токмачов. Разом із капітаном команди Дмитром Громадським вони набрали по 21-му очку. Діма ще додав 22 підбирання і в підсумку став MVP гри з РЕ 37.

У звітному матчі не допоміг «лимонним» і Іван Єфремов, який зараз не в Києві. Тому гра була рівною всі 40 хвилин гри. Лідер змінювався 11 раз! Двічі на останніх хвилинах гри Кроти скорочували відставання до 2 очок, але холоднокровність Олександра Каланчі, Дмитра Громадського та Вагана Степаняна з лінії штрафних зробили свою справу – 53:47 на користь ньюстарівців.
Взагалі в цьому матчі кинули 40 штрафних, і забили 22. Але у вирішальні хвилини не схибили. Кротам на останніх хвилинах матчу через перебір фолів дуже не вистачило їх новоспеченого лідера – Євгена Ковтуна (15 очок, РЕ 15). Будемо думати як стримувати його за тиждень в А-Лізі, і, сподіваємось, до Нового року в Корпоративній (вже у складі SPS).

Особливо відзначу Олександра Каланчу – забити 3 з 4 на останній хвилині гри, не присівши до цього не секунди, величезна майстерність. До речі, саме так (купа забитих штрафних) New Star зупинили нас в поході за чемпіонство в Корпоративній. Наш матч із ними в групі Корпоративки буде дуже особливим. Тим більше, що в Корпоративній за New Star грає ще один потужний бігмен – Іван Цокол, який і здалеку забиває і під щитом нам в лютому чимало нервів зіпсував.

Сподіваємось, що у грі за 5 місце А-Ліги за лимонних гратиме Іван Єфремов, бо у Ейнштейнів відновився Юрій Ємєльянов (грали проти них товарняк позавчора). Зупинити чорно-білих з тріо Максим Ширко – Юрій Ємєльянов – Валерій Боровський буде ой як складно.

В грі за вихід у фінал Torsus без чотирьох провідних гравців розгромив Київські мавпи 68:48. Минулої середи майже з таким само розривом (85:67) ми виграли у Мавп товарняк. Але справедливості ради відзначу, що тоді вони грали без свого потужного центрового Володимира Онищенка і награвали нових гравців. Правда в товарняку з нами Мавпам дуже допомагав Олександр Постоюк, а звітну гру з невідомих нам причин пропускав.

В єдиному матчі дня у групі А Хулігани розтрощили Дітей Соломенщини 77:45. Чекаємо на 3 цікаві ігри сьогодні ввечері.