А-Ліга матчі 24 листопада – 31 листопада

Так вийшло, що через велику кількість баскетболу тільки сьогодні вийшло (захотілося) написати про ігри минулого вівторка і матчі за 3 та 1 місце дивізіону Б.

Звісно, що куди більш цікавими для «шабель» були матчі дивізіону Б. Фінал та матч за бронзу ми не бачили, бо в нас був товарняк з РМР. Але обидві гри завершилися доволі прогнозовано.

31 листопада. Група Б

TORSUS – K-Team 91:79
Прогнозований фінал, прогнозований переможець. Але K-Team дали справжній бій. І не зважаючи, що K-Team програли в цій команді грає MVP турніру на думку багатьох гравців – Олександр Гузій. Він знов відфеєрив (34 очки з РЕ 40). Тягнув партнерів до золота, але його намагань було мало.

TORSUS розглядав цей турнір як «тренування в бойових умовах», і вони його виграли. За них грали лідери багатьох команд аматорських ліг. Правило лише одна обов’язкова гра в групі – допуск в плей-офф дозволила їм заграти багато людей. Дехто з них, здається, зіграли дві гри і фінал.

Нарешті вистрілив Максим Мулик (23 очки, РЕ 35). Але будемо відверті. Коли він грав за Курбенд, він їх тащив і витягнув на 4 місце. Тут йому в такому сузір’ї партнерів особливо вбиватись не треба було, а у фіналі він вистрілив.

Smash – Київські мавпи 69:47
Мавпи грали вп’ятьох без кількох своїх лідерів, і все одно чинили опір в першій половині (34:26). А потім Smash реалізував свою перевагу і заслужено посів 3 місце.

Підводячи підсумки чемпіонату, можна сказати, що команди з 1 по 3 місце посіли їх цілком заслужено. А от команди з 4 по 8 могли і будуть вигравати в майбутньому кожна в кожної. Прогресують усі. Одне питання – хто це робитиме швидше. І хто в якому дивізіоні гратиме. Можливо організатори зроблять розділення на три ліги? І будьте впевнені – Шаблі зроблять все щоб потрапити мінімум в другий.

24 листопада. Група А
Дай М’яч – Parimatch Tech 67:63
За складом ДМ набагато сильніше в ЦІЙ ГРІ. Спеціально виділено в цій грі, бо то за них грають і Саня Захаров і хлопці з Лайфселу (Ходоровський та Василевський), а то ну зовсім слабкий склад. Від складу і залежить як ДМ грають. Можуть йти очко в очко як з аутсайдером так і з середняком.

За ПМ грали лідери і Леута і Кругліков – одразу з’явились шанси на перемогу. Нажаль, для вболівальників ПМ, жовто-чорні поступилися у клатчі.

Також відзначимо серйозне підсилення ПМ – зірку літніх майданчиків парку Наталка Роми Дзигаря. Він став лідером своєї команди одразу за 4 показниками. Тільки за перехопленнями його обійшов Леута.

Діти Соломенщини – Курбенд 77:68
Ще одна команда, чиї гравці вп’ятьох-шістьох грають на Наталці влітку – Курбенд. Але не ті, хто грають на Наталці, були на головних ролях в той вечір. Партнерів за собою Зубков та Фатєєв. А от в перевірених лідерів команди Павла Фесенка та Сергія Курковича гра не пішла. ДС помилок суперникам не пробачали, свої шанси використали, і перемогли. Також відзначу, що Курбенд грав без свого снайпера Івана Піддеми.

Recup – Хулігани 76:63
За складом Хулігани сильніше, але за Рекапом зіграність Багато хто хлопців грали разом ще в Донецьку. Потім були спільні виступи за Шахтарі, Перці з Чилі, і, ось тепер – за Рекап. Recup грали без свого лідера В’ячеслава Романенка, але все одно перемогли. У переможців зафееєрив Артем Кнороз (23 очки).

Хулігани вели 49:41. Одна-дві помилки. Новоспечений тренер Хуліганів заістерив, нервозність передалася гравцям, а Рекап холоднокровно робив свою справу.