А-Ліга. Матчі 7-8 грудня

Дай мяч – Хулігани 80:78
Класна гра, судячи і з рахунку, і рівня баскетболістів, які виходили на майданчик. Впевнені, що обидві команди піднімуться вище свої позицій, які вони займають зараз в турнірній таблиці.

До того складу, який нас переміг нещодавно в товарняку, додались Михайло Санон та Олександр Захаров. Останній забив 25 очок. Більше тільки у Ходоровського (26). А загальний рейтинг ефективності Сергія – 33.

Хуліганів теж вів добре нам знайомий Максим Сичов. Ще в неділю він розганяв проти нас атаки Ескімосів, а наступного дня відбігав всі 40 хвилин за Хуліганів і набрав 26 очок з РЕ 29. Тренер Хуліганів – Андрій Близниченко – вийшов на майданчик і набрав 14 очок. Саме після його трюльника рахунок вперше скоротився до 2 очок – 74:72 (Хулігани були в ролі наздоганяючих з середини першої чверті). Але ДМ вдався спурт 6:0, проти якого фіолетові виявились безсилими. Хоча шанс навіть на перемогу в них був, але вони не змогли викинути м’яч до фінальної сирени.

Відзначимо також центрового Хуліганів Юрія Ріца – 12 очок, РЕ 20.

PARIMATCH TECH – Пелікани 79:92
Паріматач додає від гри до гри. Знов їх за собою повів Руслан Дзигарь 32 очки. Плей-офф в групі А буде неймовірно цікавий.

ДІТИ СОЛОМЕНЩИНИ – Recup 82:76
Сенсація. Діти дуже прогресують, але перемога над Рекапом!? Все стає на свої місця коли дивишся цю гру. За рахунку 63:63 Віталій Дзюба отримав абсолютно необов’язковий фол на половині Соломенщини. Рекап догравав гру вчотирьох. Перед цим 5 фол заробив Костянтин Мартинов. І, все одно, рекапівці вели до останньої хвилини гри поки Микита Семенчук не перевів гру в овертайм. В якому підлеглі Артура Будагяна дотиснули суперника. Цікаво, що в цей день Артур виходив на майданчик ще й як гравець – він капітан Пеліканів.

ДАЙ МЯЧ – AMTORG 97:129
ДМ проводив другу гру за 2 дні. Цього разу – без Дмитра Василевського. Дуже ймовірно, що з ним розрив у рахунку був куди меншим.

Gravity – KURBAND 67:69
Ще один валідольний матч для прихильників обох команд. Не пішла гра в лідера Курбенда – Сергія Курковича. Всього 3 очки і рейтинг ефективності -8. Виручив ще один ветеран Курбенду – Павло Фесенко (21 очко, РЕ 26).

Взагалі Курбенд наздоганяв майже всю гру. Після спурту 12:0 Гравіті повели 46:32. Жовто-помаранчеві кинулись у відрив, і здавалось що з 57:65 за хвилину до кінця вони не відіграються, але тут 4 поспіль триочкових кидки за 1 хвилину, плюс незабитий Гравіті кидок з-під щита на останній секунді – ключ до перемоги. Камбек сезону.

BRIDGES – REFtors 79:91
Доля матчу вирішилась на три очковій дузі. Рефері закинули 16 з 44-х кидків, а Мости – 1 з 22-х. Не пішов кидок – не кидайте, хлопці. До складу Мостів повернувся Олександр Субач, знов на майданчику був Кирило Сінченко та Федір Журавель. З цим тріо великих Бріджес мали робити акцент на атаки з фарби. Тим більше, що % 2-очкових в них був куди кращим. Всі ці поради дружній нам команді від щирого серця.

Ну, а у суддів відзначимо показники трьох снайперів з дальної дуги: Костянтин Іванов (4 з 10, 17 очок в підсумку), Юрій Щербак (4 з 9, 16 очок в підсумку), Олександр Доценко (3 з 10, 13 в підсумку), Станіслав Демянюк (3 з 5, 11 очок в підсумку).