Кріс Пол побив рекорд та вивів Фінікс в фінал

Казка Кліпперс закінчилася. І перервав її багаторічний лідер цієї команди – Кріс Пол. Генерал паркетів видав феноменальні 31 очко за одну половину, побивши власний рекорд і не дав Кліпперс шанс на камбек. А він був! Кліпперс зробили ривок в кінці 3-ї чверті, скоротивши до 10-ти очок. Але CP3 одразу набрав 6 очок, і на останню перерву Санс пішли перемагаючи 97:83. Джордж набрав 20+ 19-ту гру поспіль. Блискуче зіграли Морріс (26 очок) та Казінс (12). Але решта гравців господарів вище голови не стрибнули. Матчі через один 3 серії плей-офф. При тому що для Кліпперс це була 20-та гра плей-офф. Бензин закінчився, як сказав коментатор матчу. Ще раз зауважу, що Кліпперс втратили Ібаку, Кавая та Зубаца.

Ну, а Фінікс зіграв блискуче. 17 з 31 дальнього кидка!!! Джей Краудер 5 з 9-ти. Кріс Пол 7 з 8-ми. Це той матч, який Фінікс би виграв, грай три вище названих гравця каліфорнійців. Ще й Торрі Крейг допоміг. В нього всього 3 очки, але кращий показник +/- (+28), 8 підбирань і дуже крута гра в захисті.

Отже в фінал Фінікс виходить з 10-ма граючими гравцями. А при вильоті когось із розігруючих – геніальний Монті Уільямс використає 11-го Ентвана Мура.

Тисячі теплих слів отримав і Тайрон Лью. Всі його хвалили – і гравці і коментатори. Ну і цифри говорять самі за себе – 10 перемог в 13-ти матчах “смерті” це мегакруто. Кліпперс здобув повагу тисяч вболівальників. Це була крута історія.

Реджі Джексон зі сльозами на очах дякував франшизі за те, що “врятували його” коли його відрахували з Детройту. Йому подзвонив Пол Джордж і ми побачили відродження гравця. Реджі 31 рік. Сподіваюся, він отримає відповідний його талантам контракт. Чомусь дуже хочеться щоб це були саме Кліпперс – занадто симпатична командочка підібралася. Єдина “зайва” людина в ростері – Реджон Рондо. Його 7,5 мільйонів зарплтні на наступний сезон це більше ніж зарплати Казінса, Джексона та Батюма разом взятих. Всі вони стають вільними агентами.

Коли б не завершилася серія Атланта – Мілуокі, фінал розпочнеться 8 липня. Фінікс тиждень заліковуватиме травми (це в першу чергу стосується Девіна Букера, якій після потрійного перелому носу знизив влучність). А Мілуокі та Атланти здоровіше навряд стануть. За ранковими даними сьогоднішню гру пропустять Янг, Янніс та Капелла (йому сильно прилетіло в обличчя і він не закінчив 4 гру).