НБА. День флоатерів

Яка різниця між регуляркою та плей-офф продемонстрували матчі  другого дня. Джордан Кларксон 50+ матчів поспіль забивав трюльник хоч раз. А в відповідальний момент не забив в усіх 8-ми своїх дальніх спробах.

Донован Мітчел так на матч і не вийшов. Хоча була інформація що він зіграє вперше з 16 квітня. Партнерів повів за собою Боян Богданович. Саме йому партнери довірили можливість перевести гру в овертайм. Не вийшло. А що Конлі, Гобер, Інглс? Звітна гра показала, що без Мітчела ця команда чемпіоном точно не стане.

А що Мемфіс? Це справжні хижі ведмеді. Вони готові дати бій будь-кому. І в цих хлопців серця чемпіонів. Звісно, в цьому сезоні їм рано святкувати чемпіонство, але в наступному або через один – дуже можливо. Бо вони збережуть 100% своїх гравців, а в сезоні 22/23 можуть втратити тільки Кайла Андерсона та Йонаса Валанчюнаса. До речі, литовець – самий дорогий (!) гравець із зп 15 мільйонів. Дуже радий що в лізі з”явилась нова самобутня команда. В неї є суперзірка Джа Морант. Який три гри поспіль забиває суперфлоатери на останній хвилині. Але лаври основного коваля перемоги він має розділити зі ще одним гравцем. Діллон Брукс побив рекорд франшизи Грізліс, забивши 31 очко у своєму першому матчі в п-офф. При чому саме йому партнери довірили право на останню атаку в матчі за сім секунд до кінця за рахунку 111:109, і він не схибив. А про захисні якості Брукса всі знають давно.

Ще один рекорд франшизи по забитих очках в дебютному матчі встановив Девін Букер. Захисник Фінікса набрав 34 очки! Своє протистояння в Лейкерс Санс вдома виграли 99:90. Але, знаючи відношення ЛеБрона до перших матчів в плей-офф, шість (якщо нам пощастить) ігор будуть неймовірними. Плюс до всього Кріс Пол сильно вдарив плече, двічі покидав майданчик і йшов з лікарями в роздягальню. А його травма може стати такою ж фатальною, як колись в протистоянні Рокетс проти ГСВ, коли Кріс грав за техасців.

Ще два майстри флоатерів зійшлися в супербитві Нью-Йорк – Атланта. В клатчі вперед виходили вперед то ті, то інші. Важливі трюльники забили Алекс Бьоркс та Богдан Богданович. Але доля матчу вирішувалась флоатерами. Деррік Роуз та Трей Янг їх забили. Рахунок став 107:105 на користь гостей. Грати залишилось 0,9 секунди. Вирішальний кидок Нікс довірили Джуліусу Ренделу. Він схибив. Взагалі це був не кращий для нью-йоркського олстара. Ну, і, окреме слово про Дерріка Роуза. Він навряд виборе нагороду кращого шостого, хоча разом із Кларксоном є основними претендентами. Але поки що він є кращим запасним гравцем. Єдиний, хто може з ним посперечатись – Горан Драгіч. Другий рік поспіль не розумію чому словенця не висунули в номінанти. Але це тема зовсім іншої статті.

Переможний флоатер Янга (на фото) до всього став ще й кращим моментом в топ-10 на думку НБА.