НБА. Новини 13 січня. Трейд Хардена та Оладіпо

Крім мегатрейду між 4 командами 13 січня в НБА було ще пару цікавих моментів. Зупинюся тільки на самих важливих з них:
Крістапс Порзінгіс відновився після травми і дебютував в 2021. Його Даллас впевнено виграв першу чверть в Шарлотт і контролював хід гри до сирени.

Святослав Михайлюк за 18 хвилин набрав 18 очок, але цього було недостатньо для перемоги Детройту над Мілуокі.

Суперматч видав Нікел Александр-Уокер (37 очок), але його Пеліканс без Зайона та Лонзо Болла не переграли Кліпперс. Хоча до останньої хвилини Новий Орлеан зберігав шанс на перемогу.

40 очок Деміана Лілларда допомогли Портленду здолати Сакраменто в напруженій боротьбі.

Тепер про самий очікуваний трейд сезону:

Нетс отримають: Джеймса Хардена та вибір другого піку в 2024-му від Клівленду.
Нетс віддали:
– в Клівленд Джарретта Аллена, Торіана Прінса та права на Олександра Везенкова (57-й номер драфту у 2017 році);
– в Рокетс Каріса Леверта, Родіонса Курукса, три вибори першого раунду (2022, 2024 та 2026) та чотири права обміну в першому раунді;
Ракети також Данте Екзума та вибір першого туру 2022 (від Мілуокі) від Клівленду.
Рокетс, в свою чергу, одразу обміняли Леверта в Індіану на Віктора Оладіпо.

Що це означає? Нетс “на папері” стали ще більш ймовірними претендентами на чемпіонство. Якщо їм вдасться вибудувати правильну хімію – шанс непоганий. Дуже нагадує Торонто, які свого часу віддали дуже багато за Кавая та Денні Гріна і стали чемпіонами.

Майже те саме, тільки навпаки, тепер у Х’юстона. В Рокетс 3 роки поспіль була команда, яка мала всі шанси боротися за чемпіонство. Тепер їх чекає доля Денвера, Фініксу чи Сакраменто, коли вони опустяться на саме дно, наберуть на драфтах сильну молодь і стрімко підуть вгору. Власник команди тим самим зекономив 30-40 мільйонів, які переплачував через Хардена. І тепер Нетс переплатять десь 60-70 мільйонів після збільшення їх зарплатньої відомості.

До речі, Оладіпо не приховує, що хоче влітку підписатися з Маямі коли закінчиться його контракт.

Цей трейд, як на мене, дуже вигідний Індіані. Вони отримали гравця, який має контракт на 2,5 роки. Різниця в класі між Левертом і Оладіпо мінімальна. Плюс після травми він вже не такий блискучий, як раніше. Та й заявляє, що хоче перейти влітку в Маямі. За чутками, він просив його обміняти туди ще влітку.

Цікаво, що на офіційному сайті НБА інформації про обмін Оладіпо – Леверт поки не йдеться.