Шаблі – золоті та бронзові призери Ліги Престижу

Ліга Престижу. Прекрасний турнір, не зважаючи на те, що 4 команди за різними причинами знялися зі змагань.

В матчі за 7 місце Gravity здолали Обрій 62:48.

В матчі за 5 місце в напруженій боротьбі СК Юніор перемогли Інваспорт-2 66:65.

В боротьбі за третє місце Шаблі-2 здолали Star 67:60. Ми з перших хвилин активно зіграли в захисті. Йшла гра в нашого лідера – Романа Серка. В старівців був свій козир. Розрив у класі між Ромою та другим по силі та класу гравцю в нас величезний порівняно з чорно-білими. Багато хто з них міг вирішити долю епізоду. При чому як з периметру, так і з фарби. Саме тому наш тренер Сергій Вишенський вчасно брав тайм-аути як тільки Star робив ривок 4:0 чи 6:1. По факту – Star лише двічі зрівнював матч в рахунку, і як тільки в них щось виходило – їх потуги гасив Рома Серко або проходами або трюльниками. В підсумку 29 очок з РЕ-24. Також РЕ-24 в нашого другого за всіма показниками гравця – Жені Литвинова. Однозначно, він самий прогресуючий гравець команди. Той Женя, яким ми бачили його в Кротах, і той центр, який нам дуже допомагає в фарбі – дві різні людини. Ну, і третя людина, яка дає результат – Андрій Чеховський. В нього на одне набране очко менше ніж в Жені (13), але дуже важлива “невидима для статистики” роботі під кошиком. Шаблі-2 це як Сан-Антоніо з Паркером, Робінсоном та Данканом. Три кити, на яких “лежать” бронзові медалі команди. Решта 9 людей – рольові гравці, які “тягають рояль”.

Трошки інша ситуація в першій команді. Тут розрив між першим та останнім по класу гравцем куди менше. Тренерові можна розраховувати на виконання серйозних задач на кожного з десяти гравців. Не пішла гра в одного чи іншого – завжди є ким замінити в кожній позиції. MVP фіналу і за показником ефективності і за значимістю закинутих м’ячів став Артур Мяконький.  Він закинув 2 важливих середніх кидки і додав до них 2 з 2 реалізованих штрафних в клатчі, які, по суті, стали переможними. Фінальний рахунок гри із Crew 72:69.

Гра достойна статусу фіналу. Crew повели 30:18 після першої чверті, і до всього один з лідерів нашої команди – Олександр Моісєєв – отримав 4 фоли. Переважна більшість атак будувалась через Льошу Соломаху, який грамотно відкривався і стабільно набирав очки (всього 26).

Шаблі з -15 у другій чверті методично скорочували рахунок поки Костя Топтун не вивів команду вперед 49:48. Розпочалися гойдалки. Crew вели вперед Ярослав Борецький, Ігор Щербина та Влад Топчій. Надважливий триочковий закинув розігруючий Шабель Павло Фридрих. І хоча це були єдині набрані очки MVP минулого туру, він їх “нестачу” компенсував 9 передачами та 5 перехопленнями. Деякі з них були зроблені в самі важливі хвилини гри.

І за РЕ і майже всіма показниками гра рівна, але Шаблі заслужили на золото трошки більше. З 19-го року ми тренуємось все літо. Раніше це було 2 тренування, зараз три. Багато хто після нашого тренування в середу залишався на скілове тренування Сергія Вишенського, яке організовував його учень Саня Пилипчак (КНЕУ-2000/Бульдоги). Це він нам допоміг знайти тренера.  За що ми дуже вдячні. Внесок Сергія Анатолійовича в розвиток нашого баскетбольного інтелекту та завойовані медалі дуже великий.

Сподіваємося, це наші не останні перемоги. Шабель-2 – в Лізі Престижу та Корпоративній, а головної команди – Сільвер та А-Лізі.  Crew – майже точна копія команди X.O. team, яка з першого сезону наробила шороху в Сільвер-лізі. Ми щасливі і готуємося вже до другого тренування після “солодкого” четверга.

А в вівторок у нас спаринг з Хуліганами складом 35+. Так!  Ми знов заявляємося знов в ветеранський турнір, який стартує 15 червня. Від зимового турніру 35+ у нас залишились тільки приємні спогади.