Мої маркери Євро-2020

Це був Євро рівних можливостей. Команд 5 в однаковій мірі могли стати чемпіонами. Як на мене, то самий цікавий футбол показували Бельгія та Франція. І якщо французи в цьому складі ще пограють пару ЧЄ та ЧС, то золота бельгійська ера добігає кінця( Їх вибили італійці. Заслужено. В італіців були проблеми і з англійцями і австрійцями, а іспанцям вони програли в багатьох показниках. Але вони чемпіони. Не по схемі “Грецький автобус”. Вони рекордсмени по часу володіння м’ячем в фіналі – 65%, а доходило і до 71%!!!

Молодці. 33 непрограних матчі – це досягнення, це не просто так. Перша команда, яка виграла на ЧЄ 2 серії пенальті поспіль. Донарума виграє всі 5 серій пенальті взагалі. Певно, не можна сказати що йому дали приз кращого гравця несправедливо. Але я б дав його К’єзі.
Для мене саме нападник італійців став головним відкриттям чемпіонату. Після серій пенальті – ще й Донарума. Можливо, для себе я відкрив ще чеха Шика. Як і половина України, дізнався про існування Довбика.

Як команду-відкриття назву угорців. Ця збірна була попелюшкою як свого часу Ісландія. Тільки вікінги ще й результат давали).

Сумним підсумком Євро стало те, що харизматичних особистостей все менше і менше. В плані інтриги результату тренерські команди внесли певні сюрпризи в розподіл місць. Кілька записних фаворитів вилетіли дуже рано.

Сподіваюся, цей чемп стане предтечею рівних матчів на ЧС-2022. І, звісно, нових команд-відкриттів.