НБА. Лень в Вашингтоні. Матчі 23 січня

Коли колеги з Трибуни припустили що Лень може потрапити до Вашингтону, я здивувався. Все ж таки там вже є Робін Лопес та Моріц Вагнер. Та й Руі Хачімура часто грає на позиції центру у відповідальні хвилини. Але менеджменту Вашингтону видніше. Вагнер та Лопес це не Буше, який і “витіснив” Олексія з Торонто. Будемо сподіватися, що сезон буде для уродженця Антрациту вдалим.

Одним з плюсів є те, що в команді працюють тренери, які працювали із ним в Меріленді.

Знов матчем дня стала гра Фінікс – Денвер. Цього разу командам знадобилося 2 овертайми щоб виявити сильнішого. Санс грали без Девіна Букера. “Його” очки в цьому матчі набрали Камерон Джонсон (19) та Джей Краудер (21). Останній перевів гру в другий овертайм базером на останній секунді. За 5 хвилин ігрового часу до цього те саме зробив Джамал Мюррей, забивши базер разом із сиреною 4-ї 12-хвилинки!

Йокіч та партнери таки дотисли Фінікс 120:112. Серб набрав рекордні для себе 22 підбирання. Додайте до цього 29 очок і разом із Колліном Секстоном вони головні претенденти на кращого гравця тижня. Також на цю нагороду претендує Ентоні Девіс. Важкий форвард Лейкерс за 9 хвилин гри проти Чикаго набрав 15 очок, рахунок став 22:12 і всім стало очевидно, що суперники знаходяться в різних вагових категоріях. Всього AD набрав 37 очок.

Рокетс без Оладіпо та Крістіана Вуда сенсаційно легко переграли в гостях Даллас 133:108. Маверікс не виправдовує відсутність 4 гравців. Демаркус Казінс вперше з січня 18-го набирає 25+15 (28+17 підбирань), що дає надію вболівальникам х”юстонців, що в плей-офф вони таки потраплять.

Маямі після незрозумілої поразки від Торонто дало бій Брукліну на його майданчику. Яким не був відрив в рахунку Адебайо (рекордне 41 очко в кар’єрі) та партнери поверталися в гру. І 4 рази були в одному кидку, аби вийти вперед. Але їм протистояло супертріо Дюрант – Ірвінг – Харден. Борода трошки випадав в плані результативності, але очок 2 інших тіммейтів вистачило для перемоги 128:124.

В матчі проти Філадельфії знов відзначився Святослав Михайлюк. 4 з 6 штрафні, 1 з 2 ближні кидки, 3 з 4 дальні. Знов кращий по +- (+13). Чому він знов грав 18 хвилин – загадка. Враховуючи, що Деррік Роуз та Блейк Гріффін гру пропускали.

Гравці Нового Орлеану, коли приїхали в Міннеаполіс і дізналися що Вовки гратимуть без Карла-Ентоні Таунса, ДеАнжело Рассела та Хуана Эрнангомеса, то подумали про легку перемогу над останньою командою Заходу. За це і поплатилися – 110:120 і передостання сходинка. А могли обігнати Сакраменто та зрівнятися з Рокетс.

Юта розтрощила ГСВ 127:108. При чому гра розпочалася із принизливого для Воїнів рахунку 2:19. Після гри Стів Керр заговорив про порозуміння між Дреймондом Гріном Стефом та Джеймсом Уайзменом – значить із хімією в команді не все гаразд.