НБА. Матчі 10-11 січня

Головним невдахою неділі-понеділка став Паскаль Сьякам і його Торонто. Двічі Паскаль кидав на останніх секундах і невдало. І якщо в грі з ГСВ канадці вели в рахунку лише півтори хвилини, то в Портленді вже їх суперники вели 1,5 хвилини і Блейзерс перемогли. За 5 хвилин до кінця Торонто вели +7 і за справу взявся… Кармело Ентоні. Він набрав 10 очок і поставив блок-шот Сьякаму за рахунку 104:104. За 53 секунди до кінця Сьякам останній раз вивів Репторс вперед 111:110. Блейзерс відповіли середнім кидком МакКолума, а Сьякам у самий відповідальний момент промахнувся.

Все прям як в Шаблях. Дві поразки в одне очко. В нас навіть кольори співпадають. І ще до цих двох матчів я Серьогу Огаря порівняв за манерою гри зі… Сьякамом. Казав, щоб він ломився під кільце і забивав. Огарь, до речі, дуже додав в результативності і є самим прогресуючим гравцем. Просто як Сьякам 2 сезони тому.

Олексій Лень грав тільки проти Портленду. Знов у старті, 9 хвилин. На жаль, лише один невдалий кидок, перехоплення, блок-шот і втрата. Але головну свою місію він виконав – зупинив Юсуфа Нуркіча. Боснієць зіграв 9 хвилин з показником +- мінус 13.

Чикаго двічі в одне володіння програв у Лос-Анджелесі. При чому в грі проти Кліперс  Зак Лавін закинув 10 триочкових. І йому просто не вистачило сил щоб закинути 11-й на останніх секундах. Якби в мене була можливість голосувати за учасників всезоряного уїк-енду, я б обрав не Тейтума, Ліларда чи Стефа, а Зака.

Не знаю, як складеться доля Буллс, але вони лише в двох перемогах він зони плей-офф. І я дуже чекаю на повернення Отто Портера, Саторанскі та Марконена. Дуже симпатичну команду зробили Карнішовас та Доннован. Вперше на 43-му році свого життя я в чомусь симпатизую Чикаго.

Вірю, що вони зберуться і переженуть Клівленд, Нью-Йорк, Атланту, Шарлотт та Орландо. Як і вірю в такий саме підйом від Вашингтона, не зважаючи на травму Брайанта та постійні  проблеми з квадріцепсом Уестбрука. До речі, якщо не помиляюсь, свою 3 з 3-х перемогу в сезоні вони здобули без зоряного захисника. При чому не над будь-ким, а Фініксом. При чому демонстрували ну дуже потужну гру. Санс таким чином більше не лідер турнірної таблиці. Як з верхівки впала і Філадельфія. Проти Атланти вже грав Ембіід, але ще 8 гравців ротації були відсутні. І Хоукс без проблем перемогли.

Класний за драматургією та видовищністю матч пройшов в Сакраменто. Кінгс приймали Індіану. MLG не виклали найкращі моменти цього матчу – можна подивитись на https://www.youtube.com/watch?v=7eIBM6Nh26M