Як програти в фіналі НБА з 68,4% триочкових

А це можливо. Доведено Фініксом. Точніше – не Санс програли, а Мілуокі феєрично переміг.

Я дуже рідко передивляюся спортивні змагання. Але цього разу – аж по двом причинам: насолодитися десятком крутих моментів та послухати думки інших коментаторів.

Після другого перегляду та ознайомлення зі статистикою дещо змінив свою думку. Фінікс зіграв дуже і дуже добре. А Мілуокі видав найкращий матч в плей-офф.

І не важливо, що у Бакс зіграли на високому рівні 7 з 8-ми баскетболістів, які виходили, а у Санс – 6 з 8-ми. Головне – як зіграли зірки команди, які і “грають на роялі”.

Головною скрипкою став Джуру Холідей. Коли господарі повели 37:21, він набрав 14 очок в 2 чверті (особистий рекорд) і відбувся розворот гри.

Потім підключився Міддлтон, який систематично забивав через руки. Тільки у Фінікса вони (руки) не опустилися. Неймовірними зусиллями в першу чергу Букера (знов 40 очок) Санс повернулися. І за рахунку 119:120 навіть мали змогу вийти вперед. Але Бакс грамотно загнали Букера в пастку і Холідей зробив перехоплення серії. Разом із Яннісом вони реалізували вихід 2 в 1. В підсумку 123:119. Бакс повели 3:2.

Отже після слема та блоку серії в нас перехоплення серії.

А тепер суха статистика. Майже по всіх показниках Фінікс зіграв вище середнього в цій серії. Вони стали першою командою в історії фіналів, яка забила більше 60% трюльників і програла.

Ще раз підкреслю – не Фінікс програв – Мілуокі блискуче виграли, закинувши все. Тріо Холідей-Янніс-Міддлтон набрало 88 очок…

Таке в серії може бути раз, максимум – два. Якщо Мілуокі ще раз так виступить… Ні, боюся це писати. Фінікс ще 80% трюльників у відповідь кине)

Команди помінялись місцями. Тепер Фінікс щоб стати чемпіоном має вигравати 3 матчі вдома і один на виїзді.

Дякуємо баскетболістам за ці емоції.