НБА. Огляд команд Сходу. Частина перша

Недарма я поставив Бена Сіммонса та Кайрі Ірвінга на фото для огляду Східної конференції НБА. Те, що вони не грають, сильно впливає на розподіл місць в таблиці конференції. Бен після провального виступу в плей-офф (відсоток влучань зі штрафної лінії 32%) і хейтерства вболівальниками 76-х не хоче більше грати за цей клуб. Це логічно. Було багато розмов про обмін Сіммонса в різні клуби, але все йде до того, що його обміняють після 15 грудня. З цієї дати можна обмінювати гравців, які влітку підписалися як вільні агенти.

З Кайрі ситуація інша. Він не грає через те, що не хоче вакцинуватися. Йому це коштуватиме 16 мільйонів, але він вперто гне свою лінію. Бачив дві гри Брукліну (поки 4:3) і те, що вони грають зараз, не схоже на команду, якій букмекери віддавали чемпіонство перед сезоном. А от чия гра вразила – Маямі. Не зважаючи, що туди прийшли одразу два гравці в віці – Пі Джей Такер та Кайл Лаурі – Хіт летять в напад, виглядають збалансовано та вже готові до плей-офф. Разом з Нью-Йорком, Вашингтоном та Чикаго вони очолюють Схід (5-1). В ростері в них ще є на мінімалках Оладіпо та Маркіф Морріс.

Про вибух Вашингтону та Чикаго має бути окрема стаття. Дуже радий за ці клуби. Нікс підписали Евана Фурньє та Кембу Уокера. І за складом і за грою ця команда здатна вийти в фінал.

Щойно подивився Шарлотт – Портленд. П’ята команда Сходу підписала Келлі Убре, Іші Сміта, Мейсона Пламлі. Террі Розьє повернвся після травми. Не виключаю, що зіграй він перших 5-ти матчах у Хорнетс був би кращий показник на Сході – 6-1 замість 5-2.

Філадельфія поки 6-та, Бруклін – 7-й разом з Торонто. Всі розуміють, що рано чи пізно ситуація з Ірвінгом та Сіммонсом зміниться і картина на Сході буде іншою. Про решту клубів Сходу і в першу чергу – чемпіона НБА Мілуокі – в наступній статті.