Сакраменто, Орландо, ОКС

Сьогодні про 3 команди з нижньої частини турнірної таблиці.

В першу чергу про гру між Орландо та ОКС. Спеціально подивився це 2-годинне протистояння. Воно було б куди цікавіше і мало б особливий підтекст, якби грав проти першого номеру драфту – Паоло Банкеро – грав другий номер драфту – Чет Холмгрен. Але майбутня зірка ОКС зламався в передсезонному матчі і вибув на рік. Тандер зроблять все щоб тіло 2-го номеру драфту цього року було готове до більш серйозних випробувань ніж у студентській лізі.

ОКС в цій грі перемогли. Але Меджик сподобались більше. Банкеро – справжній перший номер драфту. Він лідер серед новачків одразу по 3 показникам і по ще одному – на 4 місці. А по показникам очки+підбирання він йде по графіку 2-го кращого новачка в історії (після Шакіла О’Ніла)! При чому це дуже несподівано. Було багато розмов що цей драфт слабенький. Банкеро ледь не в останній день випередив своїх головних конкурентів – Холмгрена та Джабарі Сміта з Рокетс.

Меджик цю гру програли, як і програли гру цієї ночі Сакраменто. Дозволяю собі спойлер, бо навряд багатьом нашим читачам цікавий матч з підвалин турнірної таблиці. Ключове в матчах Орландо проти ОКС та Сакраменто, що вони їх програли. Ця команда поки не навчилась доводити матч до кінця коли має +15. Але коли навчаться… Вангую їм місце в плей-офф через рік, якщо хоча б 80% лідерів будуть здорові.

Подивимось на склад Меджик глибоко. Вони зберігають через рік всіх гравців крім Терренса Росса. В них зараз травмовані Маркел Фульц, Коул Ентоні, Моріс Вагнер, Гері Херріс та Джонатан Ісаак. Фактично – ціла п’ятірка. І хлопці грають! Приємно дивитись. Бол Бол – взагалі самий ефективний за певними рейтингами. Іноді здається враження що він не може схибити.

До речі, між поразками Сакраменто та ОКС була перемога над ГСВ. При чому на характері. Мені дуже подобається ця команда. В неї великі перспективи. Хто зараз «тягне» команду? Крім згаданих вище Банкеро та Бола виділю Джейлена Саггса та Франца Вагнера. Обидва другий сезон в НБА і реальні претенденти на Матч новачків на All-Star weekend. П’ятий гравець старту – Уендел Картер-молодший. Йому 23, але це 7 сезон в НБА пішов. Дає 16 очок + 9,5 підбирань.

Переходимо до ОКС. Тандер вже заграли 16 баскетболів. Марк Дейнолт в активному пошуку тих, хто гідний місця в старті разом з Лу Дортом та Шаєм Гілджесом-Александром. Останній з показником 30,5 взагалі претендує на місце в старті Матчу усіх зірок, а Дорт – єдиний гравець, хто зіграв 9 матчів у стартовій 5-ці. Певно, що третім за значущістю в клубі є Джош Гіді, але він пропустив 3 гри з дев’яти.

Єдиний, хто крім вищезгаданих гравців набирає більше 10 очок за гру – Тре Манн. Поки Оклахома – самий загадковий в лізі колектив для мене. Не зовсім розумію, як ОКС виграли 4 гри з 9-ти. Певно, що треба подивитися ще кілька матчів. Але в їх грі з Орландо мозок інстинктивно вболівав за Чарівників. Їх гра більш зрозуміла, більш видовищна. Але і ОКС побажаємо вдачі.

Сакраменто… Міняли, міняли та домінялися. Колись симпатична команда перетворилася в щось ну зовсім незрозуміле. Віддали в Індіану  Тайріза Халібьортона та Бадді Хілда – отримали Сабоніса. Залишився Харрісон Барнс впав до 11,1 очок за гру (з 16,4). Вся гра побудована навколо Д’Арона Фокса. З трьох виграшних матчів Королів, які бачив, він затягнув. Але що далі 3-го за значимістю гравця? До речі, третій за значущістю –  Кевін Хуертер. Він піднявся до 17,6 за гру. Завдяки йому виграли один матч. А далі??? Ну, припустимо, в когось серйозного виросте 4 номер драфту Кіган Мюррей (13,9 очок та 3,7 підбирання). А 5-й з ними Барнс з такою ж зарплатнею як і в Сабоніса…

З другої п’ятірки свої гроші відпрацьовує тільки Малік Монк.

Можливо Майк Браун (колишній помічник Стіва Керра) лише намацує схему гри, перевіряє в бойових умовах хто на що здатен. Але гра Королів поки не зовсім зрозуміла, ще й маловидовищна.

Наш Олексій Лень грає по 2,7 хвилини. За весь чемпіонат зіграв 3 матчі, набрав 1 очко.