“Равнєніє” на Glovo

І знов післяфутбольна розмова 10 серпня. І тут просто до фонтану Палацу спорту, де ми пили пиво, приїхав кур’єр Glovo до сусідньої “компашки”. Тема розмови різко помінялася і в одного зі співрозмовників пролунало: “У нас бармен пішов працювати кур’єром в Glovo, отримує більше 20000” (трошки менше 800$). Стоїш з бутербродом в руці, а в голові крутиться ця цифра.

Це новий лакмусовий папірець для мене: після попередніх цифр зарплат в спортивній журналістиці 8500 та 12000, що було шоком “нижньої” планки в тебе шок “верхньої”. Перший раз я порівнював спортивного журналіста з касиром в супермаркеті. Саме тому мій колега, сильний фахівець з величезним кейсом контактів зі спортсменами, тренерами, менеджерами поїхав… збирати яблука в Хорватію! І от планка піднімається до 20000.

Так, це бізнес “на крові” – я завжди вважатиму водіїв мопедів на київських вулицях самогубцями, навіть якщо ми вийдемо на рівень водійської культури Берну чи Лозанни. Але є варіанти велосипедної доставки, і розвиток інфраструктури міста сприяє безпеці велосипедистів. Можливі і інші – піші, автомобілями.

Що саме цікаве – кур’єри вже двічі організовували протести за свої права (медична страховка, бонуси і т.п.) – певно, ця професія стане ще більш привабливою.

Скоро в нашу мову увійде нове слово гловери, так само, як колись увійшло гуглити.