Новий Орлеан – Портленд

Давайте розглянемо “під мікроскопом” ці дві команди на прикладі сьогоднішнього матчу. Чи то я перехвалив Пеліканів в попередніх постах, чи, як і в Далласу, в них спад. Але звітна гра була жахливою. Новий Орлеан зберіг та перепідписав усіх своїх лідерів, добре почав чемпіонат і не зміг здолати суперників, які грали без трьох важливих гравців. Сподіваюся, що з Уільямсоном в цьому сезоні буде все гаразд, і вони таки чіплятимуться не просто за зону плей-офф, а й за 3-4 місце. В них дуже сильна друга п’ятірка, три гравці, які можуть претендувати на Матч Всіх зірок. І дуже притомний центровий – Валанчунас. Сподіваюся, литовець повернеться до своїх минулорічних цифр (17,8+11,4) і ми побачимо ГРУ КОМАНДИ, яку вона демонструвала на початку сезону.

Бо звітна гра була жахливою. Окреме слово про вболівальників… одні з найслабших в лізі.

Ну, а що Портленд? Цвіте і пахне. З лютневого трейду, коли в Новий Орлеан переїхали Сі Джей МакКаллум та Ларрі Ненс-молодший, у складі Блейзерс залишився тільки Джош Харт. І в нього все гаразд. В попередньому матчі він закинув переможний баззер. В звітній грі набрав 17 очок. Єдиний, зі стартерів, хто зіграв всі 12 матчів. При цьому має найбільший ігровий час (36,5). Порадіємо за Харта. І за його тренера – Чонсі Біллопса, якому Джо Кронін підібрав непогану команду. Виграти 3 матчі на виїзді поспіль, в тому числі  у Маямі та Пеліканс – дуже крутий показник. І це без двох зірок Лілларда та Нуркіча і свого сильного новачка Шейдона Шарпа (9,4 очки за гру з лавки). Сьомий номер останнього драфту пропускав свій перший матч в кар’єрі.

Допоміг 11-й гравець ротації Нассір Літтл (15 очок). Звісно, що з офіційним дебютом за Блейзерс Гаррі Пейтона-молодшого його час стане 12-м, скоріше   за все. Але звітна гра продемонструвала, що шлях, на який стала команда в лютому, правильний. Джеремі Грант та Анферні Саймонс за відсутності на майданчику Лілларда можуть вирішити клатч самотужки. В Портленді знов крута банда!

Продовжує лихоманити Маямі. Хіт довели до овертайму домашню гру з Шарлотт. При тому що у Хорнетс не грали ЛаМело Болл, Гордон Хейворд та Коді Мартін. У Маямі не грав Тайлер Хірроу. https://youtu.be/vixd8_c1AJs